Pris: 2900 SEK
Kurslängd: 10 veckor

Illustrator grundkurs - utan handledning

Kursen för dig som är intresserad av grafisk design, formgivning och digitalt skapande, samt produktion av grafiskt material.


Start: löpande kursstarter
Pris: 2 900 kr ink moms, betalning sker via Payson

Programvaran finns att beställa från adobe.com och ingår ej i kursavgiften

Mer information om kursen

Adobe Illustrator är ett vektorbaserat ritprogram som kan räknas som branschstandard inom grafisk design, webb, mode, etc. Den här kursen fungerar antingen som en introduktion till programmet för dig som är nybörjare och vill testa verktyget på egen hand, eller som en uppfräschning av kunskaper för dig som tidigare läst en kurs i Illustrator eller arbetat i programmet. 

Kursen passar dig som

…vill arbeta med grafisk design, formgivning och digitalt skapande, samt produktion av grafiskt material. Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om programmet Illustrator. Det är en bra grund för dig som vill komma igång med Illustrator om du saknar tidigare erfarenheter inom programvaran.

Programvaran Illustrator

Illustrator är ett vektorbaserat ritprogram som kan räknas som branschstandard inom grafisk design, webb, mode, etc. Illustrator kan vara ett svårt program att sätta sig in i på egen hand, oftast behövs en introduktion, vilket denna kurs ger.

Kursens huvudmoment

I denna kurs kommer du få gå igenom grunderna i programvaran. Några av de viktigaste verktygen och dess funktioner: ritstiftet, formverktyget, skapa vektorformer, fyllnad, linje, lager, montera bild, kopiera, klistra in på plats, gruppera, banhanteraren, m.m. Du kommer också få en genomgång i hur man skapar en enklare produkt i programvaran. 

Upplägg 

Kursen är en kortkurs baserad på korta videoklipp, där varje del är från ca 5 minuter till ca 15 minuter. Varje del fokuserar på en speciell funktion, ett verktyg eller moment. Kursen innehåller ca 10 delar. Inom kurslängden kommer du ha möjlighet att se om filmerna, pausa och repetera. Kursen finns tillgänglig i 10 veckor från det datum du anmäler dig till kursen. Programvaran beställer du själv från adobe.com.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen och har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av grafisk design. I denna kurs gör du inga uppgifter, du kan välja att gå vår kurs Illustrator med handledning för att få möjlighet att prova på uppgifter och få feedback och vägledning. Om du går kursen med handledare, kommer du även få ett intyg för genomförd kurs. 

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på digitala videoföreläsningar. 

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer. 

Framtid

Vill du fortsätta utveckla dina kunskaper hittar du fler kurser hos oss som du kan komplettera med. Observera att detta är en grundkurs och inte en yrkesförberedande utbildning. Vill du ta del av hela vårt utbud av kurser och utbildningar, besök hemsida här.


Utbildningen ger ej rätt till studiestöd från CSN.