Kostnadsfri
Kurslängd: 40 timmar

Grundkurs: Skissa din affärsmodell

Har du en affärsidé som du vill formulera? Eller söker du verktyg för att skapa en visuell karta över din befintliga affärsmodell? Här är kursen för dig.


Studieort: digitalt/distansstudier

Studietakt: ca 5 timmar / vecka, totalt ca 40 timmar   

Kursansvarig: @HiveAndFive

Språk: Svenska

Kostnadsfri: 
Kursen är kostnadsfri. Kompetenssatsningen re:skills finansieras av EFS, Europeiska Socialfonden. Deltagande i kurs innebär att din arbetsgivare tar emot statsstöd. Du behöver därför ange arbetsgivare, kontaktuppgifter samt organisationsnummer vid anmälan. Blanketten som din arbetsgivare skall fylla i och signera kommer att skickas till dig i mail.
Du kommer även att få ett mail där du ska godkänna ditt deltagande med Bank-ID (Via Scrive). 

Läs mer om vad det innebär att kursen finansieras av ESF: Villkor


Mer information om kursen

 

re:skills erbjuder nu en distanskurs där du får ett konkret och väletablerat verktyg för att dokumentera och utveckla din affärsmodell. Kursen ges helt digitalt. I egen takt tar du del av videoföreläsningar och material. Utöver det erbjuds du även uppgifter, fördjupningsmaterial och övningsquiz.

Här lär du dig Business Model Canvas, en arbetsprocess och modell för att visualisera och kommunicera en enkel berättelse om din affärsmodell. Du kan använda modellen för att utforska nya affärsmodeller oavsett om du är ett nystartat eller ett befintligt företag. Kursutvecklare är Anett Kansanen och Janne Kemi från @HiveAndFIve som dagligen driver utbildning och affärsutveckling för att nå acceleration i affärsidéer och projekt.

Efter avslutad kurs

Efter kursen har du fått verktyg för att skapa en affärsmodell kring eller skapa en visuell karta över dina befintliga affärsmodell(er).  Du får ett diplom efter kursen när du genomfört en kunskapskontroll.

Kursplan

Del 1: Introduktion till Business Model Canvas

Här får du en introduktion till affärsmodellering och till hur du arbetar med verktyget BMC. Vi går igenom alla blocken i BMC

 

Del 2: Exempel på hur du visualiserar en affärsmodell i Business Model Canvas

Den här delen visar två filmer på hur du kan skissa ner de olika delarna i en Business Model Canvas. Vi tipsar också om ett par olika verktyg som du kan använda för att skissa din BMC.

 

Del 3:  Vi intervjuar affärsutvecklare på Borås INK, Madeleine + tips på ytterligare varianter på BMC

Den här delen visar en film på hur du kan tänka när du jobbar med din BMC med en affärsutvecklares perspektiv. Du får också ta del av ett par varianter på BMC som är vanliga idag, Lean Canvas och en Canvas med hållbarhetsperspektivet. 

 

*Läs mer om vad det innebär att kursen finansieras av ESF: Villkor