Modedesign

Kursen passar dig som har ett brinnande intresse för design och mode!


Kursens innehåll 

Modedesign är en grundkurs där du kommer arbeta med hela designprocessen; från målgrupp till färdigskissad kollektion. 
Huvudmomenten är följande; Idé, Trendanalys, Målgruppsanalys, Färgsättning och Teckningstekniker, Materialval, Plaggskiss och Presentation. 

Omfattning

 Kursen är uppbyggd av 6 moduler/ kursbrev där varje modul avslutas med en inlämningsuppgift, där du får feedback på från kursledaren. Din ambitionsnivå och dina förkunskaper styr över hur mycket tid du vill lägga på kursen och vi rekommenderar utifrån ett lärandeperspektiv att du ser filmerna och repeterar innehållet för att nå fördjupade kunskaper. Du kommer att få en individuell kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum.
Beräkna att du behöver avsätta ca 5 timmar per vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen, vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs 

Efter slutförd kurs kommer du att kunna hantera grundläggande begrepp och uttryck inom modedesign. Under kursens gång får du skapa en kollektion som du kan använda i din portfolio. Efter avslutad kurs får du ett diplom som intygar de moment som du gått igenom i kursen.

Kursledare 

Denna kurs är framtagen i samarbete med Patricia Trambevski, Isela.se som arbetar som designer. Din kursledare för denna kurs är Daniel Birgersson som är grafisk designer, främst inom mode- och textilbranschen. Han arbetar även med marknadsföring, konceptdesign. 

Modedesign

Kursstart: Löpande

Studieort: Distans - Digital

Kursform: Nybörjarkurs

Omfattning: 20 veckor

Studietakt: -

Pris: 13500 SEK