Designprocessen

En kurs för dig som vill få inblick i designerns arbetsprocess.


Kursens innehåll 

Designprocessen är en grundkurs där du får en genomgång av processen från början till slut och där du övergripande får prova på produktdesign ur olika perspektiv. 
Huvudmomentet är designprocessens alla delar såsom Idé, Inspiration, Trendanalys, Konceptbeskrivning och Kollektions/Sortimentsplanering. Även grundkunskap om Färglära och Teckning ingår.

Omfattning 

Kursen är uppbyggd av 6 moduler/ kursbrev där varje modul avslutas med en inlämningsuppgift där du får feedback på från kursledaren. 
Din ambitionsnivå och dina förkunskaper styr över hur mycket tid du vill lägga på kursen och vi rekommenderar utifrån ett lärandeperspektiv att du ser filmerna och repeterar innehållet för att nå fördjupade kunskaper. Du kommer att få en individuell kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum.
Beräkna att du behöver avsätta ca 5 timmar per vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen, vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs 

Efter slutförd kurs kommer du att kunna hantera grundläggande begrepp och uttryck inom design. Under kursens gång får du skapa en kollektion som du kan använda i din portfolio. 
Efter avslutad kurs får du ett diplom som intygar de moment som du genomgått under kursen.

Kursledare 

Denna kurs är framtagen i samarbete med Patricia Trambevski, Isela.se som arbetar som designer. Din kursledare för denna kurs är Daniel Birgersson som är grafisk designer, främst inom mode- och textilbranschen. Han arbetar även med marknadsföring, konceptdesign. 
 

Designprocessen

Kursstart: Löpande

Studieort: Distans - Digital

Kursform: Nybörjarkurs

Omfattning: 20 veckor

Studietakt: -

Pris: 13500 SEK